Ливърпул успя да си го върне на Нотингам Форест за загубата

...
Ливърпул успя да си го върне на Нотингам Форест за загубата
Коментари Харесай

Няма как без драма: Ливърпул си го върна на Нотингам след петголово шоу на Анфийлд

Ливърпул съумя да си го върне на Нотингам Форест за загубата по-рано през сезона и го победи с в страховит дуел от 32-ия кръг на британската Висша лига. През първото полувреме попадения не паднаха, само че за сметка на това през втората част и двата тима да разиграха и означиха общо пет гола. 

Всичко стартира две минути след почивката, когато Диого Жота откри в 47-ата, само че някогашният състезател на " алените " -  Нико Уилямс ,изравни в 51-ата минута. Отново Жота изведе домакините напред в 55-ата, само че Морган Гибс-Уайт  отново изравни равенството в 68-ата минута. Мохамед Салах  обаче се разписа в 70-ата минута, с цел да оформи крайния резултат и даде трите точки на своя отбор.

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, беше решил да не прави промени и заложи на безусловно същия състав, който стартира и при успеха над Лийдс Юнайтед с 6:1  в предишншя кръг. На вратата бе Алисон, а пред него в отбраната – Трент Александър-Арнолд, Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк и Андрю Робъртсън. В центъра на терена бяха капитанът Джордан Хендерсън, Фабиньо и Къртис Джоунс, а нахлуване действаше триото Мохамед Салах, Коди Гакпо и Диого Жота.

Дарвин Нунес още веднъж остана на пейката за началото, където беше още и Луис Диас. Роберто Фирмино пък не беше в групата, защото е с травма.

Наставникът на Нотингам Форест - Стив Купър, бе подхванал една изненадваща смяна с решението да остави голмайстора на тима Бренан Джонсън на пейката, а вместо него стартира Орел Мангала, който укрепи халфовата линия.

/ /

Ливърпул стартира по-добре дуела и първият удар към една от двете порти пристигна в петата минута, когато Коди Гакпо шутира от отдалеченост, само че около дясната греда на Кейлор Навас. Пет минути по-късно Андрю Робъртсън центрира от свободен удар отляво в наказателното поле, където Ибпаххима Конате засече топката с глава, само че се получи рикошет в състезател на гостите и тя излезе в корнер. 

Първата по-интересна обстановка за Нотингам беше в края на 17-ата и при започване на 18-ата минута, когато Върджил ван Дайк сбърка при изнасянето на топката и я подари Морган Гибс-Уайт, който напредна и стреля от отдалеченост, само че право в ръцете на Алисон.

Ливърпул владееше повече топката и беше настанил в половината на своя конкурент, който обаче беше добре групиран в отбраната и рядко се стигаше до действителна заплаха пред Навас.

Така обаче бе до 26-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд центрира отдясно от свободен удар, а на границата на вратарското поле Ван Дайк засече с глава, само че костариканският вратар мазета с една ръка над гредата в ъглов удар.

След половин час игра се наложи да бъде осъществена насилствена промяна в състава на гостите. Тогава Скот МакКена получи травма в рамото и бе сменен от Джо Уорал.

Секунди след промяната мърсисайдци бяха доста покрай откриването на резултата. Играта беше възобновена с корнер, Александър-Арнолд центрира към далечната греда, където Гакпо засече от въздуха с левия крайник към вратата, само че тъкмо пред голлинията бишвият футболист на " алените " - Нико Уилямс, съумя да почисти и да предотврати несъмнено попадение. 

В 35-ата минута домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Муса Ниакате, само че основният арбитър Майкъл Оливър реши, че няма учредения да отсъди углавен удар. При обстановката бранителят на Нотингам скочи във въздуха дружно с Ван Дайк, който стреля с глава, топката се удари първо в гърба, а по-късно и по ръката на Ниакате, което в последна сметка не се оказа задоволително за дузпа.

Шест минути преди края на постоянното време на първата част Ливърпул пропусна нов страховит късмет за разкриване на резултата. Отново Александър-Арнолд центрира отдясно от свободен удар към далечната греда, където Диого Жота бе изтърван и стреля с глава от вратарското поле, само че не съумя да уцели вратата.  

Goalless at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Ливърпул започва стремително втората част и поведе в резултата единствено две минути след почивката. Александър-Арнолд центрира от топката от корнер, Ван Дайк я нападна, те се отби от Ниакате, стигна до Фабиньо, който също съумя да завоюва въздушната борба с защитата на Нотингам и да продължи кълбото паралелно на голлинията, след което и Жота се пребори и засече с глава пред самата голлиния – 1:0.

Само минута по-късно Морган Гибс-Уайт насочи доста мощен изстрел от дъгата пред наказателното поле, само че Алисон мазета.

Форест обаче изравни доста бързо в 51-ата минута. Отбраната на Ливърпул не съумя да реагира добре след осъществяване на тъч малко след централната зона. Гостите размениха няколко подавания, след което топката стигна до Нико Уилямс пред наказателното поле, който стреля, получи се рикошет в Андрю Робъртсън и излезе отвън обсега на Алисон – 1:1. Уелсецът не се зарадва бурно на попадението от почитание към някогашния си отбор.

Домакините обаче също не закъсняха с отговора си и още веднъж поведоха в 55-ата минута, когато Жота бе пропуснат от отбраната на Форестн първа греда  и овладя на гърди центриране на Робъртсън от свободен удар, след което от въздуха технично прати топката в далечния ъгъл за 2:1.

В 65-ата минута Конате даде отлично дълго подаване в наказателното поле за Жота, който сред двама бранители на Нотингав съумя да стреля с глава в търсене на своя хеттрик, само че Навас мазета над гредата в корнер.

Само две минути по-късно обаче гостите още веднъж се върнаха в мача. Отново след дълго мятане на тъч отляво по офанзивата на Нотингам, където на първа греда Ван Дайк не почисти добре с глава, топката попадна в непокрития Гибс-Уайт, който шутира, получи се още веднъж рикошет, този път в Конате и кълбото влетя в долния десен ъгъл на Алисон за 2:2.

Страхотното движение продължи и Ливърпул още веднъж излезе с едни гърди напред в 70-ата минута. Александър-Арнолд центрира отдясно на наказателното поле от свободен удар, където на границата на дребния пеналт Мохамед Салах застана пред Ремо Фройлер и с десния крайник засече топката, която се отби от лявата греда на Навас и влетя във вратата му за 3:2.

Три минути след попадението Нотингам имаше късмет да изравни за трети път резултата. Бившият състезател на " алените " - Тайво Авоний, опита техничен удар със задна ножица в наказателното поле след безредие в наказателното поле на домакините, само че над вратата

Гостите имаха нов страховит късмет да изненадат мърсисайдци в 79-ата минута, когато удариха греда. След следващия дълъг тъч в наказателното поле на домакините се стигна до съществено безредие, а Бренън Джонсън се измъкна от Конате и останал самичък против Алисон опита да го трансферира, само че топката се отби от напречната греда.

LIVE  |

1:0 Диого Жота 1:0 47'

1:1 Нико Уилямс 51'

2:1 Диого Жота 55'

2:2 Морган Гибс-Уайт 68'

3:2 Мохамед Салах 70'

Висша лига, 32-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР